Wat je over onze aanpak en de therapie voor sporters wil weten

First things first

Elke therapie start met een kennismaking en het intunen op elkaar. Het is van groot belang dat we ons ‘thuis’ voelen. Ik luister naar je verhaal of kijk samen met jou waar pijnpunten, moeilijkheden maar ook mogelijkheden zitten. We bespreken onder meer je verwachtingen, de mogelijkheden en mijn aanpak, maar niet per se de reden waarom je een therapeut zoekt. Wanneer je je moeilijk kan verwoorden heb ik met enkele aanknopingspunten genoeg om de therapie op te starten.  Dit wordt dan onze basis om verder te werken.  Ook positieve elementen uit je leven kunnen als toegang gebruikt worden om moeilijkere stukken via deze bypass aan te pakken.

Na het eerste gesprek beslissen we samen of er met de therapie gestart zal worden. Na een aantal sessies evalueren we het therapeutisch proces.
Eventuele medische aandachtspunten kan je wél best op voorhand vermelden. Bij ernstige medische klachten kan je ook altijd best een arts raadplegen.

Therapie in Rotselaar of Pellenberg

Aan jou de keuze waar we afspreken. Ik werk op 2 vaste locaties. We kunnen op verschillende tijdstippen afspreken in het Creawiel atelier in Rotselaar of op vrijdag bij groepspraktijk Synergeia in Pellenberg. Bij minder mobiele personen is zelfs therapie aan huis mogelijk.

Over die therapie voor sporters…

Therapie voor sporters begint meestal met het uitzoeken waar problemen zich situeren. We werken hierbij voornamelijk op een van de volgende domeinen:

  • Situaties en/of trauma’s in je leven die niet sport gebonden zijn kunnen van grote invloed zijn op je prestaties.
  • Door eerder opgelopen kwetsuren of angst om kwetsuren op te lopen kan je een flight, freeze of fight reactie vertonen bij het uitoefenen van je sport.
  • Je kan je prestaties verbeteren door te werken met de kracht van visualisatie.

Via brainspotting kunnen we deze onbewuste remmingen opsporen. Een keeper die ooit een bal recht in het gezicht heeft gekregen, beseft vaak niet dat hij sindsdien waarschijnlijk cruciale seconden reactietijd verliest door onbewuste aarzelingen en verdedigingsmechanismen. Spelers die zich goed voelen in hun vel presteren beter tijdens wedstrijden. Het loont dus echt de moeite om het fysieke en het mentale welzijn in balans te houden. Jonge sporters hebben vaak na één sessie al een sterk resultaat in hun sport, maar presteren ook beter op studievlak.

Laat een berichtje na de biep!

Heb je vragen of wil je meteen een afspraak maken?
Bel me gerust even op via M +32 496 67 19 07.
Ik zet mijn gsm altijd uit tijdens therapiesessies. Stuur dus gerust een SMS, Whatsappbericht of een mail zodat ik je bij de eerste gelegenheid kan terugbellen. Zet je er trouwens meteen even in wanneer je dat het beste past?

Nog enkele praktische weetjes

  • Bij Creawiel kan je terecht voor verschillende therapievormen voor individuele therapie.
  • Ik werk uitsluitend op afspraak en start altijd met een kennismakingsgesprek om te kijken of het “klikt”.
  • Bedankt om tijdig te verwittigen als je niet op de afspraak geraakt. Tot 1 dag op voorhand kan je kosteloos annuleren.
  • Tijdens sessies staat mijn gsm uit. Laat je een bericht na zodat ik je kan terugbellen?
  • Betalen doe je cash of via de betalingsapp.
  • Vooraf bepalen hoeveel sessies je nodig zal hebben? Daar geloof ik niet in. Veel liever bekijk ik na elke sessie of en welke vervolgtherapie wenselijk is.

 

Eens kijken of het klikt?

Als je je in mijn visie en bovenstaande praktische afspraken kan vinden, houdt niets je nog tegen om even contact op te nemen en zelf te ontdekken of het klikt.


Bel of mail voor een eerste indruk!