FKC = Fundamentele Kinesiologische Communicatie

Wat is FKC precies?

Als FKC-hulpverlener communiceren we met het ‘wetend deel’ van de cliënt, het niet-bewuste deel van jezelf dat toch alles weet. Je ‘wetend deel’ is als het ware je harde schijf met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem.
Dr Kristien Mechelmans ontwikkelde deze unieke manier van spiertesten. Een gezond lichaam is in balans als de vier verschillende domeinen in orde zijn: Structureel, Biochemisch, Emotioneel en Energetisch. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of een onevenwicht op alle vier de domeinen, afzonderlijk of tegelijk.

 

Structureel

Wat de ‘vorm’ betreft. Op structureel vlak breng ik op een zachte manier wervels, schedel, bekken, ledematen, oude kwetsuren of ‘injuries’, die nog een stressreactie veroorzaken in je lichaam, in balans.

Biochemisch

Op biochemisch vlak wordt gekeken naar (chemische) processen die zich afspelen in je lichaam; o.a. vertering van voeding, tekorten, voedselallergie of intolerantie en ontgiften. Tevens kijk ik al testend wat het oorspronkelijke tekort is en waar je kan bijpassen of hoe het zelf-herstellend vermogen terug in gang wordt gebracht.

Emotioneel

Niet alleen je emoties, maar ook je traumadelen, je relaties, je overlevingsmechanismen, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je beperkende overtuigingen,… vallen onder dit domein. Met een FETT (= Fundamentele Emotionele Transformatie Techniek) zoeken we waar het trauma of de emotie vandaan komt en herprogrammeren we dit of koppelen de invloed daarvan op je leven los. Inzicht in de situatie kan een enorme meerwaarde zijn. Maar nog belangrijker is het aanpakken van de ontstane patronen, blokkades, …

Energetisch

als FKC-hulpverlener werk ik op meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en je energielekken: van slecht werkende batterijen in je cellen en je slaapproblemen tot een geblokkeerde chakra, een te laag trillingsgetal of het ‘onbewust op de rem staan omdat je niet je juiste zielsweg gaat’. Het verbeteren van de acupunctuurpunten en meridianen via acupressuur ,dus zonder naalden te gebruiken, is ook een belangrijke meerwaarde bij deze therapie.

Laag per laag

Een klacht kan opgebouwd zijn uit verschillende ‘lagen’ van problemen die één voor één aangepakt dienen te worden. In elke laag kunnen er zich problemen op de vier domeinen manifesteren. Echt verbetering zal pas optreden als de kern van je probleem, de laatste laag, is aangepakt.

En zo…

Het werken met FKC is echt waardevol. Elke dag helpen we zoekende mensen met hun onbegrepen klachten: acute of lang aanslepende, vage of hevige, beperkte of uitgebreide… Iedereen kan met een klacht van verschillende oorsprong bij ons terecht. Al in de eerste sessie kan een FKC-hulpverlener je vertellen wat hij of zij jou kan bieden: welke klachten we zeker kunnen aanpakken en op welke termijn. We kunnen natuurlijk niet ‘alles’. We vertellen eerlijk wat we niet kunnen aanpakken, waar er onherstelbare schade zit, of waar even een andere hulpverlener nodig is bv. een tandarts om je amalgaamvullingen juist te verwijderen. Maar we helpen je zeker om de best-mogelijke-versie-van jezelf te worden!