Creatieve therapie voor kinderen en volwassenen

Stap voor stap

Emoties moet je herkennen, erkennen en er expressie aan geven om ze dan los te laten. Niet iedereen kan of wil negatieve emoties verwoorden. Daarom gaan we bij creatieve therapie voor kinderen tekenen, schilderen of boetseren om eventuele emotionele pijnpunten in beeld te brengen.

Door te werken met allerhande technieken en materialen kan wat vanbinnen zit naar buiten worden gebracht, want wat we uiteindelijk weergeven is in feite een spiegeling van de binnenkant. Zowel bij kinderen, als bij volwassenen die moeite hebben om hun gevoelens te uiten.

Het doen is belangrijker dan het resultaat

Het is niet belangrijk of het resultaat mooi is. Het mentale proces dat zich afspeelt tijdens het beeldend werken is wat echt telt. Doordat je kind iets maakt wat zich binnen in hem of haar afspeelt, kunnen we aan de slag met die informatie. Wanneer we iets aan hun werk veranderen, treedt er ook een diepe verandering op aan de binnenkant.

Over de creatieve therapie voor kinderen

  •  ideaal voor kinderen met autisme, ADHD
  • maakproces stimuleert het zelfbewustzijn
  • toegankelijke therapievorm voor kinderen en jongvolwassenen
  • doorgaans relatief snel al duidelijke signalen en nieuwe inzichten
  • ook combinatie met andere therapie zoals brainspotting mogelijk

Wist je dat…
je therapeut voor kinderen een diploma onderwijs op zak heeft en ook als leerkracht gewerkt heeft? Bovendien kan je ook afspraken maken op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag, zo komt het schoolwerk van je kind niet in gedrang.

 

Meer weten over onze creatieve therapie?

Vertelt je kind niet meer wat er in zijn of haar hoofd omgaat en is het gedrag anders dan anders? Een sessie creatieve therapie voor kinderen inplannen is in dat geval zeker een goed idee. Je kind kan er alleen maar bij winnen!

Ook eens proberen ?