Breathwork? Veel meer dan in- en uitademen!

Just breathe

Een trauma verwerken via je ademhaling? Dat kan zeker. Ademhalingstherapie is een van de oudste technieken om het psychische welzijn te bevorderen. Bewust ademhalen werkt immers ontspannend en helend tegelijkertijd. Breathwork therapie zal je daardoor meer inzicht, meer energie en een betere concentratie opleveren. Zo kan je bewuste en onbewuste emotionele blokkades of trauma verwerken, negatieve denkpatronen wissen en je zal je ook beter in je vel voelen.

Soorten ademhalingstechnieken

Bij breathwork therapie kan je verschillende ademtechnieken toepassen. Afhankelijk van je persoonlijke doelstellingen en uitdagingen gaan we de droge of de natte ademhalingstechniek toepassen. Beide technieken zijn behoorlijk intensief, maar ook minstens even doeltreffend.

Bij de intensieve droge ademhalingstechniek gaan we snel, kort en oppervlakkig ademen. Dat is heel doeltreffend om spanningen en trauma’s los te laten, maar ook heel intensief en daarom niet voor iedereen geschikt. Medische redenen die de ademhaling bemoeilijken kan je ons daarom best meteen bij de eerste kennismaking melden.

De natte ademhalingstechniek voeren we samen uit in de jacuzzi. Die is voorverwarmd op 40°C om je proces optimaal te ondersteunen. Als je uit het water komt, heb je meer inzicht waardoor je op een andere manier in het leven gaat staan en beter blokkades en trauma’s kan verwerken.

Met deze techniek krijg je inzicht in het verleden en heden. Door op een veilige manier en zonder emotie naar je verleden te kijken krijg je klaarheid zodat je op een andere manier in het leven kan staan.

 Waarom kiezen voor breathwork therapie?

  • directe en diepere spirituele verbinding met jezelf
  • stress verminderend en betere fysieke gezondheid
  • verlost gevoel na doorbreken negatieve patronen
  • gevoel van meer controle over de eigen toekomst
  • werkt concentratie bevorderend en geeft energie
  • meer zelfkennis, zelfvertrouwen en innerlijke rust
  • doeltreffende therapievorm of als vervolgtherapie

 

Iets voor jou?

Wil je een trauma verwerken, meer energie en/of je leven weer in handen nemen? Vraag gerust wat meer uitleg over onze breathwork therapie.

Kom op adem